Et år i Spania?

Den Norske Skolen, Malaga står foran et nytt besøk på Reiselivsmessen på Telenor Arena i Oslo, den 11. – 13. januar, og gleder oss til å møte nye familier som leker med drømmen om et år i varmere strøk. Hovedgrunnen de fleste har for å reise, er gjerne at man vil oppleve noe nytt, investere i tid med familien og flykte fra kulde og mørketid. Vi lover i tillegg høyt faglig utbytte for elevene, og både faglig og sosial vekst!

Familier som er her noen få år, ønsker at barna skal kunne følge den norske skolemodellen, og vi forsikrer om at det er like enkelt å bytte til Den Norske Skolen, Malaga, som å bytte skole innad i Norge. Egentlig er det faktisk enklere, for man er sjelden den eneste nye i klassen, og her er elevene vant til å inkludere nye venner i kretsen sin. I tillegg har skolen små klasser og høy voksentetthet, noe som sikrer at alle får den best mulige individuelle oppfølging. Og mer? -Ja det er enda mer å hente for elevene våre:

Leksebevisst skole

På Den Norske Skolen, Malaga, gis aldri lekser for leksenes skyld. Det betyr at leksepresset blir lettere, men også at det er noe hjemmearbeid elevene må utføre i forbindelse med forberedelse til undervisningen, lesetrening og øving når dette er nødvendig. I noen fag må man trene, for eksempel i språkfagene. I matte er leksen kanskje å se en undervisningsfilm på 15 minutter, som forberedelse til timen. Denne formen for «omvendt undervisning» frigjør tid slik at det blir mer tid til hjelp med løsing av oppgaver på skolen med kvalifisert hjelp av lærer.

Nivådelt undervisning i basisfagene

Skolens lærere er inndelt i samarbeidende faggrupper. Det vil si at for eksempel alle mattelærere som underviser på mellomtrinnene, har undervisning samtidig og kan tilby et bedre undervisningsopplegg basert på elevenes nivå og ikke bare basert på alder. Arbeidsgruppene er midlertidige og fleksible, og tilpasses elevenes individuelle behov, enten de trenger mer utfordring eller mer trening før neste steg.

Bedre dybdelæring

I tråd med fagfornyelsen som trer i kraft i 2020, er Den Norske Skolen, Malaga allerede igang med å snu skolestrukturen. Med utvidet bruk av prosjekter som innbefatter læringsmål fra flere fag, løsrives undervisningen mer fra lærebøkene og har et klarere fokus på kompetansen elevene sitter igjen med.

«Samfunnet og arbeidslivet endrer seg med ny teknologi, ny kunnskap og nye utfordringer. Vi trenger barn og unge som reflekterer, er kritiske, utforskende og kreative»

(Sitat Utdanningsdirektoratet)

Sjokoladeprosjektet

Åttende trinn er eksempelvis allerede igang med et større prosjekt, Sjokoladeprosjektet, som tar for seg alt fra dyrking, konstruksjon av drivhus, programmering av vanningssystemer, reklame, bærekraftig utvikling, skriftlig arbeid, språk, matte og kjemi. En stor mengde læringsmål fra alle fag, er flettet inn satt inn i en praktisk og realistisk kontekst. På alle trinn foregår det aktiviteter og prosjekter som gjennom utvidet kreativitet og rike oppgaver, sikrer en bedre helhetlig forståelse og varig læringsutbytte. God, meningsfylt underveisvurdering og tett dialog med elevene skal gradvis redusere bruk av karakterer og hyppig testing.

Utvidet bruk av teknologi

På Den Norske Skolen, Malaga, får alle elever en iPad som læringsstøttende verktøy i til skolearbeidet, både eget arbeid og i klasserommet . I tillegg har alle klasserom apple-tv, og skolen har eget teknisk utstyr for programmering, koding og 3d-printing.

Tre gyldne Regler

Istedet for et tettpakket regelverk med forbud og direktiver, har skolen tre enkle regler:

– Jeg er her for å lære

– Jeg er her for å hjelpe andre å lære

– Jeg er her for å bidra til at alle har det bra.

På ekskursjon til sjokoladefabrikken i Mijas, fikk elevene bl.a. knuse kakaobønner og lage egen kakao. Skolen bruker nærområdet og henter inn ekspertise der det er mulig, for å gjøre læringsprosessene virkelighetsnære og spennende.
På ekskursjon til sjokoladefabrikken i Mijas, fikk elevene bl.a. knuse kakaobønner og lage egen kakao. Skolen bruker nærområdet og henter inn ekspertise der det er mulig, for å gjøre læringsprosessene virkelighetsnære og spennende.
Bilde 2: Et verdenskart i tre er laget i «Kunst og håndverk» som et ledd i Sjokoladeprosjektet. Kartet er videre blitt brukt for å drøfte sammenhenger mellom natur og samfunn, og som utgangspunkt for klimasoner, klimautfordringer vekstforhold, naturressurser, bærekraftig utvikling og historie.
Tre gyldne regler for et godt læringsmiljø.
Tre gyldne regler for et godt læringsmiljø.

Søk nå!

For å være sikret plass for skoleåret 2019/2020, minner vi om at søknadsfrist for hovedopptak er den 1. februar. Etter fristen har vi opptak etter ventelisteprinsippet ved ledig kapasitet. Les  mer  om  skolen vår på www.dnsmalaga.com, eller få et innblikk i skolehverdagen vår ved å følge skolens facebookside: https://www.facebook.com/dennorskeskolen og Instagram: https://www.instagram.com/dennorskeskolenmalaga/

Norskeskolen